Stamppot rauwe andijvie met kaas

  • 1,5 kg aardappelen
  • 750 g andijvie
  • 500 g jonge kaas
  • 50 g boter
  • 25 cl melk
  • azijn
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Aardappels schillen, wassen en koken met wat zout.
Afgieten en uit laten dampen, met een pureestamper stampen, en met melk en boter een mooie puree maken.
Andijvie (goed gewassen, goed laten uitlekken, in smalle reepjes gesneden) toevoegen en doorroeren.
Op smaak brengen met versgemalen peper, azijn en nootmuskaat.
Vlak voor het opdienen de kaas (kleine blokjes) door de stamppot scheppen.
Goed verdelen.

Variatie
Gebruik in plaats van jonge kaas lekkere komijnekaas, of een kruidenvariant met tuinkruiden, brandnetel of zoiets.

Bron: PM3 Receptensite

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug