Stamppot knolselderij met ham

voor 2 personen

  • 1 kleine knolselderij
  • 500 g aardappelen
  • 100 g gekookte ham
  • 50 g rauwe ham
  • 8 sprieten bieslook
  • ca. 2 dl halfvolle melk
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat

Snijd de knolselderij in plakken.
Schil de plakken en snijd ze in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze een keer door.
Kook de aardappelen met de knolselderij in 20 - 25 minuten gaar.
Snijd de gekookte ham in blokjes.
Bak de plakjes rauwe ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
Knip het bieslook klein.
Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk een stamppot.
Schep er de olie, de blokjes ham en het bieslook door.
Maak de stamppot op smaak met wat nootmuskaat en weinig zout.
Leg de plakjes gebakken rauwe ham er op.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug