Stamppot groene kool

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 500 - 600 g groene kool
  • 1 ui
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 theel. mosterd
  • 2 rundersaucijsjes
  • 1½ dl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Verwarm de margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de groene kool toe met een scheutje water en de mosterd.
Laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
Knip of snijd de worstjes in stukjes.
Bak de worstjes in een koekenpan met een anti aanbaklaag in een paar minuten gaar en bruin.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper, weinig zout en wat nootmuskaat een puree.
Schep er de gare kool door.
Schep de stukjes worst op de stamppot.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug