Stamppot met Chinese kool en karwijzaad

  • 1,1 kg aardappelen
  • 1 Chinese kool
  • 1 ui
  • 2 theel. karwijzaad
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 laurierblad
  • peper
  • kruidenzout

Kook de aardappelen en schil ze - naar wens voor of na het koken.
Maak de groenten schoon, snipper de ui en snijd de kool fijn.
Verwarm de olie en laat de ui zachtjes fruiten samen met het karwijzaad.
Voeg de kool, een eetlepel water en de laurier bij de ui, plaats een deksel op de pan en stoof de groenten beetgaar.
Breng ze op smaak met peper en kruidenzout.
Pureer de aardappelen met een roerzeef of aardappelstamper.
Roer de groenten (verwijder het laurierblad) vervolgens bij de aardappelpuree en breng het geheel verder op smaak.

Bron: Uit de "Bijzondere groentegids" van VELT
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug