Stamppot bloemkool met balletjes

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 tomaten
  • stukje ui
  • 200 g rundertartaar
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ± 1½ dl halfvolle melk

Schil de aardappelen.
Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen.
Kook dit verder gaar.
Snijd de tomaatjes klein.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Snijd het stukje ui fijn.
Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui, peper en een beetje zout.
Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
Maak er met de hete melk en de zongedroogde tomaatjes een grove puree van.
Maak de stamppot op smaak met wat peper en weinig zout.
Geef de balletjes er bij.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug