Spruitjesstamppot met noten

Spruitjesstamppot met noten

  • 600 g aardappelen
  • 400 g spruitjes
  • 5 kerstomaatjes
  • 50 g walnoten of pecannoten
 
  • 10 cl halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Kook de aardappelen in een bodempje water 15 minuten.
Voeg dan de spruitjes toe en kook dit samen in nog 5 minuten gaar.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Hak de noten grof.
Giet de gare aardappelen en spruitjes af en stamp dit klein.
Breng de melk aan de kook en maak de aardappelen en spruitjes hiermee smeuïg.
Voeg de halve tomaatjes toe en maak de stamppot op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Meng de noten door de stamppot.

Melk over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 °C. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug