Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

  • 10 cl melk
  • 10 g boter
  • 100 g belegen boerenkaas
  • 1 rookworst
 
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 1 sjalot peper
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kg spruitjes

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak intussen de spruitjes schoon, verwijder de worteltjes en lelijke blaadjes.
Snijd in de onderkant van de spruitjes een kruisje.
Kook de spruitjes ongeveer 7 minuten, prik er met een vork in; lukt dit dan zijn ze gaar.
Verwarm de melk, maar laat deze niet koken.
Snijd het sjalotje heel fijn.
Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak.
Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en nog wat nootmuskaat.
Snijd het sjalotje heel fijn.
Stamp de gekookte aardappelen fijn, roer de warme melk erdoor samen met een klontje boter naar smaak.
Maak de aardappelpuree verder op smaak af met versgemalen peper en nog wat nootmuskaat.
Wel de rookworst gedurende 15 minuten in heet water of volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de spruitjes af en stamp ze iets fijn.
Meng de gestampte spruitjes samen met het fijngesneden sjalotje en kaas in kleine blokjes door de hete aardappelpuree.
Serveer de stamppot direct, of doe het gerecht in een ovenvaste schaal, bestrooi met nog wat geraspte kaas en paneermeel en verwarm in een warme oven.

Tip
Vervang voor een vegetarische variant de rookworst door 100 gram ongezouten cashew- of andere noten.

Bron: Verse Oogst

Terug