Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons en rookworst

  • 300 g aardappels
  • 100 g spruitjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
 
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • ½ rookworst
  • 1 gerookte kipfilet

Kook de geschilde aardappels en maak er een puree van.
Kook de spruitjes gaar.
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit.
Snij de champignons in blokjes de kipfilet in kleine stukjes snijden.
Bak de spekreepjes in een wok krokant.
Doe de ui en knoflook erbij, bak deze glazig.
De kipfilet toevoegen en nog even roerbakken.
Voeg de champignons, de gare spruitjes en de rookworst in halve plakjes gesneden toe.
Roerbak dit nog even.
Schep nu voorzichtig, (spatelen), dus niet met een stampotstamper, de purree door het wokgerecht.

Serveertip
Lekker met zelf gemaakte jus.
Nog wat extra rookworst of sla- of blinde vinken.

Bron: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug