Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

  • 500 g spruiten
  • 40 g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • ½ limoen, sap
 
  • 40 cl kokosmelk, 1 blikje
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 3 theel. kerriepoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • verse peterselie, optioneel

Maak de spruitjes schoon en halveer ze als je grote spruiten hebt
Snipper tevens 1 ui of grote sjalot en snijd de tenen knoflook fijn.
Snijd ook alvast de tomaten in kleine blokjes.
Neem een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olie of boter even 2 minuten aan op matig vuur.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Zet het vuur wat lager en voeg vervolgens de paprikapoeder, kerriepoeder en een cayennepeper toe.
Bak de kruiden nog 1 minuutje al omscheppend mee.
Voeg nu de spruitjes toe en (roer)bak deze eveneens al omscheppend circa 5 minuutjes mee met het geheel op matig tot middelhoog vuur.

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Voeg nu de kokosmelk toe en stoof de spruitjes ongeveer 10 minuten.
Het vocht wordt grotendeels opgenomen.
Proef vooral even of je de spruitjes zacht genoeg vindt.
Anders stoof je ze gewoon wat langer.
Voeg op het laatst nog een handje (fijngehakte) cashewnoten toe samen met wat fijngehakte peterselie (optioneel).
Besprenkel het geheel tevens met verse limoensap.
Serveer direct samen met een lekker stukje vlees of bijvoorbeeld met witte rijst.

Bron: Smaakmenutie

Terug