Stamppot spruitjes met boursin en cashewnoten

Stamppot spruitjes met boursin en cashewnoten

  • 750 g kruimige aardappels
  • 500 g spruitjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g spekreepjes
  • 5 cl melk
  • 150 g boursin knoflook & kruiden
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Schil de aardappels en snijd doormidden.
Doe de aardappels in een grote pan en voeg water toe tot ze ruim onder staan.
Breng aan de kook.
Laat vijf minuten koken en voeg dan de spruitjes toe.
Laat nog 15 minuten koken tot de spruitjes en aardappels gaar zijn.
Bak intussen de spekreepjes in een koekenpan tot ze bijna knapperig zijn.
Voeg de blokjes paprika en de ui toe en bak mee tot de paprika zacht is.
Giet de aardappels en spruitjes af.
Doe de melk en boursin erbij en stamp alles goed door elkaar.
Roer met een houten lepel de spekjes, ui en paprika door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de cashewnoten even in een droge koekenpan.
Hak ze grof en strooi voor het serveren over de stamppot.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug