Stamppot spitskool met roomkaas en hamreepjes

Stamppot spitskool met roomkaas en hamreepjes

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • grof zeezout
  • 600 g voorgekookte aardappelen
  • 20 g boter
 
  • 300 g spitskool
  • 150 plakken gekookte ham
  • 10 cl halfvolle melk
  • 75 g roomkaas
  • 1 theel. nootmuskaat

Pel en snipper de ui fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Breng in een pan 30 cl water met wat zout aan de kook en kook hierin de panklare aardappelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit de boter in een wok of braadpan, fruit hierin de ui goudbruin.
Voeg de paprika en spitskool toe en roerbak de kool in ca. 10 minuten gaar.
Verwarm de hamreepjes kort mee.
Verwarm de melk met de roomkaas en laat deze al roerende smelten.
Giet de aardappelen af.
Stamp de aardappelen met de warme melk tot een grove puree en schep het koolmengsel erdoor.
Breng de stamppot op smaak met zout en nootmuskaat.

Bron: Verse Oogst

Terug