Spinaziestamppot met ei

Spinaziestamppot met ei

vegetarisch

  • 400 g verse spinazie
  • 600 g kruimige aardappels, geschild
  • 7½ cl melk
  • peper & zout
  • 75 g Parmezaanse kaas
 
  • klontje boter
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd

Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie.
Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.

Spinaziestamppot met ei
Spinaziestamppot met ei
Spinaziestamppot met ei
Spinaziestamppot met ei

Giet de aardappels af en stamp fijn.
Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe.
Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree.
Schep ook de Parmezaanse kaas er door.
Serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met pijnboompitten.

Bron: Leuke Recepten

Terug