Spinaziestampot met kalkoen

Spinaziestampot met kalkoen

voor 2 personen

  • 2 kalkoenschnitzels naturel
  • 500 g aardappelen
  • 250 g verse spinazie
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • 100 g champignons
  • 2 eieren
  • 1½ eetl. pijnboompitjes
  • 1½ crème fraîche
  • peper & zout

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar.
Kook in een andere pan de eieren hard.
Bak de kalkoen ongepaneerd met een beetje peper en zout.
Snijd de gebakken kalkoen in stukken.
Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
Bak de ui en champignons aan in een wok of koekenpan met olie samen met een teentje geperste knoflook.
Bak de spinazie mee tot het geslonken is.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Snijd de gekookte eieren in stukjes.
Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper en zout.
Meng de crème fraîche door de aardappelen.
Roer het spinaziemengsel, de kalkoen, het ei en de pijnboompitjes door de aardappelpuree.

Bron: Uit Pauline’s Keuken
Gepubliceerd door: Waterlant’s Weelde – Natuurvlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug