Spaanse stoofpot

  • 400 g aardappelen
  • 400 g sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • ½ eetl. paprikapoeder
  • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 75 g magere salami of chorizo

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee.
Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn, wat water en zout.
Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Snijd de salami in blokjes.
Schep de kikkererwten en de salami door het gerecht en warm het geheel goed door.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug