Spaans stamppotje

  • 1 kg aardappels, met schil, in stukken
  • 1 flinke ui, grof gesneden
  • 2, 3, 5 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 dl olijfolie
  • 10 cm chorizo, in kleine blokjes
  • 3 smaaktomaten, in kwarten

Kook de aardappels gaar met zout.
Fruit de uien met de knoflook in veel olijfolie - Spaans! - goudgeel of iets verder.
Bak halverwege de chorizo mee.
Voeg de tomaat en aardappel toe en druk stuk.
Bak op hoog vuur, zodat er nog wat meer bruin komt.
Wie wil, kruid met tijm of iets anders.

Eten met je vork ondersteboven, dat spreekt.

Opmerking
Bij braadworst - ander varkensvlees mag ook.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug