Snijbonenstamppot met paprika

Snijbonenstamppot met paprika

  • 500 g snijbonen
  • 2 rode paprika's
  • 10 cl melk
  • 50 g boter
 
  • 200 g magere spekblokjes
  • versgemalen peper
  • 2 uien
  • 1 kg kruimige aardappel

Snijd de snijbonen in dunne reepjes, hak de uien fijn en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika dan in kleine blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen in kokend water met wat zout in ± 20 minuten gaar.
Kook de snijbonen 12 minuten.
Bak intussen ook de spekblokjes uit in een droge koekenpan, voeg na 5 minuten de uien en paprikablokjes toe.
Verwarm de melk samen met de boter.
Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en giet de warme melk met boter er op.
Roer tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep er dan snel de afgegoten snijbonen en uitgebakken spekjes met ui en paprika door.
Maak de snijbonenstamppot verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer direct!

Bron: Verse Oogst

Terug