Stamppot met snijbonen en spekjes

Stamppot met snijbonen en spekjes

  • 400 g snijbonen, gesneden
  • 1 kg stamppot aardappels, geschild
  • klontje boter
  • scheut melk
 
  • 250 g spekjes
  • 2 puntpaprika’s
  • peper & zout
  • 1 ui

Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten.
Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar.
Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan.
Snijd de puntpaprika’s in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.

Stamppot met snijbonen en spekjes
Stamppot met snijbonen en spekjes
Stamppot met snijbonen en spekjes
Stamppot met snijbonen en spekjes

Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter.
Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door.
Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.

Bron: Leuke Recepten

Terug