Smoor-hutspot met gember

Smoor-hutspot met gember

  • 500 g gesneden hutspotgroenten
  • 6 eetl. olijfolie
  • 800 g aardappelen (ik neem vastkokende), geschild, in stukken
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 5 cm verse gember, kleingesneden
  • 5 cl witte wijn
 
    • afmaken met
  • meer olijfolie of roomboter

Haal zo goed mogelijk de uien uit de zak mix.
Fruit die zoetjes 4 minuten in de olijfolie.
Voeg de wortel, knoflook en gember plus de wijn en wat zout toe, sluit de pan en smoor zachtjes 10 à 15 minuten, tot de wortel net voorbij beetgaar is.
De wijn mag bijna verdampen.
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Giet af en bewaar het kookwater.
Stamp de aardappelen en meng er de andere groenten door.
Besluit of je die mee wilt stampen.
Gebruik kookwater om de juiste smeuïgheid te krijgen en voeg nog wat goede olie of boter toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Ik at het met gebakken bloedworst.

Bron: Onno Kleyn

Terug