Slastamppot met mango en gerookte kip

  • 1¼ kg kruimig kokende aardappelen
  • zout
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 mango, ready-to-eat
  • 225 g gerookte kipfilet
  • 4 eetl. grove mosterd
  • versgemalen peper

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Snijd intussen de mango langs de pit doormidden en snijd de pit eruit.
Je kunt hiervoor ook een mangosnijder gebruiken.
Schil de helften, snijd ⅛ deel, voor de garnering, in reepjes en snijd de rest in stukjes.
Halveer de krop sla, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in dunne reepjes.
Was de sla en laat hem goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
Houd 5 mooie kleine plakjes apart en snijd de rest in stukjes.
Giet de aardappelen af maar vang 1½ dl van het kookwater op.
Stamp de aardappelen fijn, schep de sla erdoor en voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Warm de stamppot op een laag vuur al omscheppend goed door.
Schep de mangostukjes, de kipstukjes, de mosterd en peper en zout naar smaak erdoor en garneer met de achtergehouden mango en kipplakjes.

Bron: Jesarela
Gepubliceerd door: Top-recepten.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug