Slastamppot met sesamkip en sjalotjes

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 700 g panklare bloemkoolroosjes
  • 1 dl halfvolle melk
  • versgemalen peper
  • 4 sjalotjes
  • 40 g boter
 
  • 4 enkele kipfilets á 100 g
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. sesamzaadjes of 2 eetl. fijngehakte geschaafde amandelen
  • 1 zakje rundvleesjus (Maggi)
  • 300 g ijsbergsla

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 10 minuten in water met zout.
Voeg dan de bloemkoolroosjes toe, breng opnieuw aan de kook en kook de bloemkool ± 10 minuten mee.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp ze met de melk en de versgemalen peper tot een puree.
Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes.
Bestrijk intussen de kipfilets met mosterd en bestrooi ze met de sesamzaadjes of de fijngehakte geschaafde amandeltjes.
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag, bak de filets op hoog vuur rondom bruin en bak ze op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
Keer ze regelmatig.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
Voeg de sjalotjes toe en bak ze in het bakvet al omscheppend 1 minuut.
Voeg 1/4 liter water en de inhoud van het zakje rundvleesjus toe, breng de jus aan de kook en laat de sjalotjes op laag vuur 3 minuten stoven.
Schep intussen de ijsbergsla door de bloemkoolpuree en verwarm de stamppot tot deze door en door warm is.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot direct met de kip, sjalotjes en jus.
Lekker met wortelsalade.

Zonder vlees:
Schep in plaats van de kipfilet 100 g in blokjes gesneden Leidse 20+ kaas, 1 in stukjes gesneden appel en 1 eetlepel mosterd door de stamppot.
Bestrooi met 8 gehakte walnoten en maak geen jus.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug