Selderij-linzenstamppot

voor 2 personen, (magnetron)
  • 200 g gekookte rode of groene linzen
  • ½ selderijknol
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ prei in ringen
  • 1 fijngehakte teen knoflook
 
  • 1 eetl. groentebouillonpoeder
  • 2 eetl. water
  • 200 g grotchampignons
  • 2 eetl. gehakte groene kruiden
  • peper, zout

Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel.
Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt.
Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en meng alles goed door elkaar.
Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) zacht en gaar.
Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht nog 2 minuten in de magnetron door en door.
Breng het zo nodig op smaak met peper en zout.
Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui.
Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug