Schaapherderpastei

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g winterwortel
  • 1 ui
  • ¾ eetl. vloeibare margarine
  • 200 g magere (lams)gehakt
  • 1 eetl. bloem
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl gezeefde tomaten (passata)
  • 1½ dl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
Kook de wortelen in weinig water in 5 minuten gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine.
Voeg het gehakt toe met peper en weinig zout en bak dit mee gaar en rul.
Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
Giet de bouillon en de gezeefde tomaten er bij en laat het enkele minuten stoven.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
Schep het gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en leg daarop de plakken wortel.
Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht onder een voorverwarmde hete grill bruin kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug