Gevulde savooviekool

  • 1 zakje aardappelpuree (Maggi)
  • 3 dl melk
  • zout, peper
  • 1 savooienkool
  • 250 g oesterzwammen
 
  • 1 pakje kruidenkaas (150 g, Boursin)
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 eetl. boter
  • een kom (inhoud ± 1 liter)

Verwarm de oven voorop 180 °C.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met de melk, 3 dl water en ½ theelepel zout.
Haal 6 mooie bladeren van de kool en was die.
Bekleed de kom met de koolbladeren en laat ze ruim over de rand hangen.
Was de rest van de kool en snijd hem in reepjes.
Veeg de oesterzwammen schoon en snijd de helft in repen.
Meng de kruidenkaas, de kool, de oesterzwamrepen en 75 g cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in de kom en sla de overhangende bladeren over de puree.
Laat het gerecht midden in de oven in ± 20 minuten goed heet worden.
Verhit de boter in een koekepan en bak de rest van de oesterzwammen ± 2 minuten op hoog vuur.
Breng op smaak me zout.
Stort de gevulde savooienkool op een schaal en garneer met de rest van de cashewnoten en de oesterzwammen.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug