Savooie kool-paprikastoofpotje

Savooie kool-paprikastoofpotje

  • 350 g savooiekool
  • 2 rode paprika
  • 2 uien
  • 400 g voornamelijk vastkokende aardappelen
  • 4 eetl. olie
  • 2 eetl. komijnzaad
  • 1 theel. heet paprikapoeder
  • 1 l groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • zout
  • 1 theel. fijn geraspte citroenschil

Maak de savooiekool en paprika's schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Halveer de uien en snijd ze in reepjes.
Schil en halveer de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm dik.
Verhit de olie in een grote pan.
Bruin de savooiekool, paprika's en uien.
Voeg de aardappelen, karwijzaad en paprikapoeder toe en stoom kort.
Voeg de bouillon toe, laurierbladeren, breng aan de kook en zout.
Dek af en laat 15 minuten op een matig vuur koken.
Breng op smaak met zout en citroenrasp.

Bron: essen & trinken

Terug