Rundvlees met wintergroente

Rundvlees met wintergroente

voor 2 personen

  • 250 g runderlappen
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • tijm
  • 1 ui
 
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • stuk koolraap
  • stuk knolselderij
  • 6 aardappelen

Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met peper.
Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg 20 cl heet water en wat tijm toe en stoof het vlees 1 uur.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de wortel in plakken en de koolraap en knolselderij in flinke blokken.
Doe de groente bij het vlees en stoof het in nog eens 20 minuten gaar.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar en geef ze bij de stoofpot.

Stuk knolselderij over?
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.

Bron: Voedingscentrum

Terug