Rundvlees in donker bier

slowcooker / crockpot

voor 6 personen

  • Slowcooker/crockpot
    (kan met aanpassingen ook in de oven, braadpan)
  • olie, paar eetl.
  • ca. 1 kg rundstoofvlees in grove stukken, bv. riblappen
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 flesje Guiness of ander donker bier
  • 25 cl runderbouillon van blokje
  • twee laurierblaadjes
  • zout en peper
    • 1 bosje verse groene kruiden als:
  • rozemarijn
  • tijm
  • salie

  • Neem wat je in de tuin hebt staan of kunt krijgen in de winkel

Snijd alles in stukken en ringen.
Was de kruiden.
Verhit de olie en smoor het met zout en peper bestrooide vlees rondom een beetje.
Doe intussen in de slowcooker:
De ui, de groene kruiden plus laurierblad, de basterdsuiker.
Bestrooi het vlees met de lepel bloem en leg het op de ui in de slowcooker.
Doe in de hete pan het vocht: bier en bouillon.
Meng de tomatenpuree hierdoor.
Laat dit even heet worden en voeg het toe aan het vlees in de slowcooker.
Het geheel moet ong voor ¾ onder het vocht staan.
Op stand low kan het wel 8 tot 10 uur stoven voor een boterzacht resultaat.
Op stand high 5 à 6 uur.
Verwijder de takjes van de groene kruiden en het laurierblad voor het opdienen.

Serveertip

Heerlijk met gekookte aardappelen en bruin brood.
Een rauwkostsalade erbij en je hebt een supermaaltijd.

Bron: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug