Runderstoofvlees op de wijze van de chef

Runderstoofvlees op de wijze van de chef

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetl. appelazijn
  • 400 g zilveruitjes
  • 4 appels
  • 20 cl bruin tafelbier
  • peper
  • zeezout
  • oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • boter

Bak het vlees aan al de kanten goed bruin aan de spekblokjes evenzeer krokant aanbakken.
Appels schillen klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
Knofook door de perser doen, de uitjes ondoen ontdoen van schil.
Dit alles in de warme tajine alles goed kruiden de appelazijn en bier toevoegen.
Zet de tajine op een zeer klein vuur deksel erop en laat nu maar rustig garen.
Bind de saus en serveer het vlees zeer warm met appelcompote en vers gebakken frietjes.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug