Runderstoof met Texels Bock

Runderstoof met Texels Bock

  • 800 g rundvlees met een beetje vet in stukken van
    ong. 5 x 5 cm
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in fijne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ½ l runderfond of sterke runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
 
  • 6 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie en roomboter
  • 2 eetl. crème fraîche
  • mespuntje chilivlokken
  • ruim ½ flesje Texels Bock (flesje van 30 cl)
  • peper uit de molen en zout

Bak in een grote braadpan het vlees (licht gezouten) met 1 eetlepel olijfolie en 3 eetlepels roomboter om en om lichtbruin.
Zet het apart in een kom.
Bak kort in dezelfde pan de ui, bleekselderij en knoflook tot de groente begint te garen.
Voeg dan het vlees, fond of bouillon, de Texels Bock, de kruiden en de chilivlokken toe.
Laat de pan ongeveer 4 uur sudderen op een zacht pitje.
Controleer zo nu en dan of het vlees gaar is.
Als dat het geval is kruiden verwijderen, vlees van de saus met groentes scheiden.
Met de staafmixer de saus glad mixen en op smaak brengen met crème fraîche, peper en zout.
Serveer het vlees met de saus met een aardappelgratin, of aardappelkroketjes en drink er een glas gekoelde Texels Bock bij.

Opmerking
Dit recept is ook zeer geschikt voor de slowcooker. Ong. 6 uur stoven.

Bron: Texelse Bierbrouwerij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug