Runderstoof met gemengde paddenstoelen

Runderstoof met gemengde paddenstoelen

  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 4 wortelen, in stukken van 2 cm
  • 1 kg riblappen, in stukken van 4 cm
  • 1 eetl. tarwebloem
  • 1 eetl. rodewijnazijn
 
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 pimentbessen
  • 50 cl runderbouillon, van tablet
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 150 g polenta
  • 50 g boter

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui en wortel 10 minuten aan.
Verhit de rest van de olie in een braadpan.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in kleine porties in 5 minuten bruin.
Leg al het vlees terug in de braadpan en bestrooi met de bloem.
Voeg de azijn en 2 eetlepel water toe en roer aanbaksels van de bodem.
Voeg de gebakken ui en wortel met de laurierblaadjes en pimentbessen toe en schenk de runderbouillon erbij zodat alles net onder staat.
Vul zo nodig aan met water.
Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur weer laag en laat 1 uur en 20 minuten sudderen of tot het vlees helemaal gaar en zacht is.
Roer af en toe en controleer of het niet droogkookt.
Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de paddenstoelen toe.
Breng ondertussen 75 cl water aan de kook en roer de polenta met wat zout erdoor.
Kook 45 minuten op laag vuur en roer regelmatig.
Roer aan het eindde boter erdoor.
Serveer het vlees over de polenta.
Lekker met broccoli of prei.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug