Rucolastamppot

Rucolastamppot

  • 1 kg aardappel
  • bak- en braadproduct
  • 8 chipolata of merquezworstjes
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 400 g rucola of veldsla
  • versgemalen peper en zout
 
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 125 g magere spekblokjes
  • 125 g zure room
  • 2 eetl. mosterd
  • 10 zongedroogde tomaatjes

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze in een flinke laag water met een snufje zout in ± 15 minuten gaar.
Smelt intussen wat van het bak- en braadproduct.
Bestrooi de worstjes met paprikapoeder en bak ze vervolgens goudbruin en gaar.
Voeg eventueel wat water toe voor een lekkere jus.
Giet de aardappelen af, stamp ze grof met een stamper, voeg dan de rucola, peper, zout en nootmuskaat toe en schep alles door.
Roer tenslotte de zongedroogde tomaatjes, uitgebakken spekjes, zure room en de mosterd door de stamppot.
Serveer direct met de gebakken worstjes.

Bron: Verse Oogst

Terug