Rucola-stamppot met gerookte makreel

Rucola-stamppot met gerookte makreel

voor 2 personen

  • 1 zak CêlaVíta Oma’s kruimige aardappels (500 g)
  • 200 g gerookte makreel
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 75 g rucola
  • 15 cl halfvolle melk
  • 25 g boter

Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan.
Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18 - 20 minuten koken.
Verdeel ondertussen de makreel in stukjes.
Maak de bosui schoon en snij in ringen.
Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
Snij de rucola in grove stukken.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en laat even droogstomen.
Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en peper een stevige puree van.
Schep bosui, paprika, rucola en twee derde deel van de makreel door de stamppot.
Verdeel de stamppot over 2 borden en verdeel de rest van de makreel er over.

Variatietip
Hou je niet van makreel? Dit smaakt ook lekker met gerookte zalm of met gerookte kipreepjes.

Bron: CêlaVíta

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug