Stamppot rucola met oude kaas

  • 1 kg aardappels
  • 15 cl melk
  • 40 g boter
  • 300 g oude kaas
  • 200 g rucola
  • peper & zout

Schil en snijd de aardappels.
Kook of stoom ze gaar.
Verwarm de melk tot vlak onder het kookpunt, en doe er de nootmuskaat, zout en peper bij.
Even roeren.
Stamp de aardappels, en meng er de hete melk al roerend doorheen tot een gladde puree.
Doe de boter erbij en verwarm de puree zachtjes tot de boter is gesmolten.
Goed mengen.
Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel of rasp (grof) de oude kaas.
Meng de helft van de kaas door de stamppot.
Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.

Variatie
Met knoflook: 4 teentjes knoflook (ongeschild) in warme olijfolie poffen. Op schaaltje scheppen, schil verwijderen en de gepofte teentjes, voordat je de kaas toevoegt, door de stamppot scheppen.
Met paprika: een gele of rode paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Paprika als eerste door de puree scheppen, gaart het nog wat. Zorg wel dat het een bite houdt.

Bron: PM3 Receptensite

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug