Stamppotje rode biet met pittige vleesreepjes

Stamppotje rode biet met pittige vleesreepjes

  • 600 g aardappelen
  • 500 g gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
 
  • 150 g varkensvleesreepjes of nasivlees
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 theel. gerookt paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 10 cl halfvolle melk
  • azijn

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de bietjes schoon en snijd ze in blokjes.
Pel de ui en snijd hem klein.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de appelblokjes, de kruidnagels en het laurierblad.
Bak het vlees in de hete margarine met het paprikapoeder en het chilipoeder in 5 minuten gaar en bruin.
Breng de melk aan de kook.
Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng er de bietjes door en maak er met hete melk een smeuïge stamppot van.
Maak de stamppot eventueel op smaak met een beetje azijn.
Schep de vleesreepjes erop.

  • Melk over?

    Bron: Voedingscentrum

    Terug