Rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 2 grote rode uien
  • 3 stevige appels
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
 
  • 2 theel. tijm
  • 1 theel. chilipoeder
  • 2 blikjes tonijn naturel (á 200 g)
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 dl melk
  • versgemalen zwarte peper

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier.
Bak de uipartjes ± 3 minuten in het bakvet.
Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar.
Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken.
Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug