Stamppot rode ui met rookworst

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout, peper
  • 500 g rode uien
  • 1 Gelderse rookworst á 375 g
 
  • 250 g magere spekblokjes
  • 250 g gewelde pruimen zonder pit
  • 1 dl melk
  • 2 eetlep. gembersiroop

Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze met wat zout in ± 20 minuten gaar.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak de spekjes ± 4 minuten in een grote koekenpan.
Voeg de uien toe en bak ze ± 10 minuten zachtjes mee.
Snijd intussen de pruimen in stukjes.
Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
Schep de spekjes, de ui en de pruimen erdoor en breng op smaak met zout, peper en de gembersiroop.
Serveer de rookworst bij de stamppot.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug