Rode koolstamppot met kruidige jus

  • 1,5 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 50 g boter
  • 1 geschaafde rode kool
  • 4 verse braadworstjes
  • 2 eetl. rode wijnazijn
 
  • 2 theel. bruine suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl appelmoes
  • mespunt gemalen kruidnagel

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Bak de kool in 25 g boter al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
Prik de worstjes in.
Verhit 25 g boter en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin.
Voeg 1 dl water, de azijn, de suiker, de laurier en de kruidnagel toe en stoof de worstjes in 20 minuten gaar.
Stamp de aardappelen met de appelmoes fijn.
Schep de rodekool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout, peper en kruidnagelpoeder.
Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken.
Neem het Laurierblad en de kruidnagel eruit.
Schep de worst door het stoofvocht en serveer dat als jus bij de stamppot.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug