Stamppot van rauwe prei met stoofperen

  • 1½ kg aardappelen
  • 4 stoofperen
  • ongeveer 2½ dl melk
  • 25 g boter
  • 1 eetl. azijn
  • 1 mespunt peper
  • 1 theel. zout
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 500 g prei
  • 100 g bacon, in plakjes
  • 1 rookworst

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in een bodem water met zout.
Schil de stoofperen, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snij de peren in blokjes en kook ze in 15 minuten gaar in een bodem water.
Breng een pan water tot tegen de kook aan, draai het vuur laag en verwarm de verse worst 10 minuten hier in.
Giet de aardappelen af en laat ze goed uitlekken en pureer ze met de pureestamper of knijper.
Klop de melk, boter en azijn erdoor en breng de puree pittig op smaak met peper en nootmuskaat.
Snij de wortels en de bovenste groene bladen van de preien.
Snij de prei in smalle ringen en was ze.
Giet de stoofpeertjes af en laat ze goed uitlekken.
Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan knapperig.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de rookworst in blokjes.
Schep de prei, de stoofpeertjes, de baconreepjes en de rookworstblokjes door de aardappelpuree en warm het geheel goed door.
Serveer direct!

Bron: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug