Radicchio-courgettestamppot met gerookte kip

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 2 courgettes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 kropjes radicchio oftewel roodlof
  • 75 g ontpitte groene olijven
 
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl kippenbouillon
  • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout uit de molen
  • 200 g gerookte kipfilet

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Snijd de courgette in dobbelsteentjes, snijd de radicchio fijn en de olijven in ringetjes.
Verhit de olie en bak de courgette hierin omscheppend 2 minuten.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de radicchio en de olijven toe.
Bak omscheppend 1 minuut, zodat alles knapperig blijft en zet het vuur uit.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de bouillon, schep de groente en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Scheur de gerookte kip in stukjes.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de stukje kip.

Variatietips:
Vervang de gerookte kip door een tussen plasticfolie platgeslagen kipfilet.
Steek er met een cocktailprikker een plak rauwe ham en een salieblaadje op en bak de kip op de grillplaat snel bruin.
Vervang de courgette door aubergine en voeg aan de stamppot gehakte salie toe.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug