Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 2 krapjes radicchio (rode sla)
  • 1 kleine mango
  • 200 g Franse geitenkaas
 
  • 180 g gepelde hazelnoten
  • 25 g boter
  • 1 dl melk
  • 2 theel. majoraan
  • versgemalen zwarte peper

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Was de krapjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes.
Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes.
Snijd de geitenkaas in stukjes.
Rooster de hazelnoten in een droge koekepan op laag vuur goudbruin.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Voeg de majoraan en peper toe.
Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur
nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven.
Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot.
Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug