Raapstelenstamppot met zoete aardappel

Raapstelenstamppot met zoete aardappel

  • 1½ kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 10 cl rijstdrink
  • 3 eetl. (olijf)olie + extra in te bakken
  • zout
  • peper
 
  • 250 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 1 ui, kleingesneden
  • handje peterselie, kleingesneden
  • 50 g hazelnoten + extra voor erover, grof gehakt

Kook de zoete aardappelen gaar en giet af.
Breng de rijstdronk aan de kook met 3 eetlepels olie en giet bij de zoete aardappelen.
Stamp er een mooi puree van en breng op smaak met zout & peper.
Bak, terwijl de zoete aardappels koken, de champignons in een droge koekenpan tot het vocht is verdampt.
Giet er een lepel olie bij een bak snel bruin.
Voeg de knoflook en ui toe en bak alles nog ca. 1 minuut.
Roer de raapstelen, champignons, noten en het grootste deel van de peterselie door de zoete aardappelpuree en warm nog even goed door.
Bestrooi met extra hazelnoten en peterselie.

Bron: Ekoplaza

Terug