Raapstelenpotje

  • 750 g aardappelen
  • 750 g zoete aardappelen
  • boter
  • melk
 
  • versgemalen zout & peper
  • 100 g hazelnoten
  • 2 bosjes raapstelen
  • 4 eetl. geraspte oude kaas

Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Stamp de aardappelen fijn en klop er met boter en melk een gladde, maar stevige puree van.
Breng op smaak met zout & peper.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
Snijd de worteltjes van de raapstelen en snijd ze grof.
Roer de raapstelen en ¾ van de noten door de puree, schep deze in grote kommen en strijk de bovenkant glad.
Vermeng de rest van de noten met de kaas, verdeel dit mengsel over de kommen en laat het gerecht onder de grill een lichtbruin, knapperig korstje krijgen.

Bron: Astrid Veltman

Terug