Stamppot raapstelen

  • 1 kg aardappelen
  • 1 of 2 bosjes raapstelen
  • 300 g geraspte oude kaas (of blokjes)
  • 1 dl warme melk
  • eventueel zout en nootmuskaat

Kook de aardappelen gaar, snijd de raapstelen en rasp de kaas.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, deze afgieten en de warme melk toevoegen.
Pureer de aardappelen met de melk en roer de raapstelen erdoor, voeg dan de kaas toe.
Breng het geheel op smaak met eventueel zout en nootmuskaat.
Dien direct op, de stamppot koelt snel af.

Variatie op de stamppot
Gebruik in plaats van 1 kg aardappelen; 500 gram aardappelen en anderhalve kop gierst. Deze variatie is ook geschikt voor stamppot andijvie.

Bron: Hannie's receptenboek
Gepubliceerd door: Het Groene Spoor

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug