Preistamppot met rookworst

  • 2 verse rookworsten (totaal ± 500 g)
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4 eetl. boter
  • 100 g bacon
 
  • 300 g panklare prei
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
    (potje, 180 g, Grand'Italia)
  • zout, peper

Wel de worsten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schil de aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig.
Haal de bacon uit de pan en snijd hem in reepjes.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de prei ± 3 minuten.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
Giet de aardappelen afgieten en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn en voeg zoveel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.
Vermeng de puree met de prei, de bacon en de tomaat en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de worst erbij.
Lekker met mosterd.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug