Pompoenstoofschotel

Pompoenstoofschotel

  • 200 g wortelen
  • 500 g aardappelen
  • 1 pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentenbouillonblokje
  • ½ theel. korianderpoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. chilipoeder
  • ½ theel. komijnzaad
  • verse peterselie
  • verse koriander

Snijd de wortels in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet) en verwijder de pitten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de ui in parten en hak de tenen knoflook fijn.
Bak de ui en de wortel aan in de olijfolie en voeg na een paar minuten het korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder en komijn toe en roer dit er op middelhoog vuur door.
Voeg vervolgens de aardappelen, pompoen en knoflook toe en laat dit ongeveer 5 minuten doorwarmen.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, een scheutje water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Laat de stoofpot 20 minuten stoven op een laag vuur met de deksel op de pan.
Proef of de pompoen en de aardappel zacht genoeg zijn, laat anders nog wat langer stoven.
Snijd de verse peterselie en koriander fijn en maak de stoofschotel hiermee af.

Tip
Heel lekker is het om de stoofschotel als hij bijna gaar is te bestrooien met geraspte belegen kaas en even te gratineren onder de grill totdat de kaas is gesmolten.

Bron: Odin

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug