Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

Pompoenstamppot met spinazie en geitenkaas

  • 400 g pompoen, in blokjes van 2 x 2 cm
  • 5 eetl. olijfolie
  • 500 g aardappels, in stukken
  • 600 g spinazie
  • 8 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 125 g geitenkaas
  • handje pompoenpitten, geroosterd
  • bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de pompoen over de bakplaat.
Besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper en bak circa 25 minuten in de oven.
Kook intussen de aardappels gaar.
Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
Stamp de aardappels tot een fijne puree en meng de rest van de olie, geroosterde pompoen, spinazie, zongedroogde tomaten en helft van de geitenkaas erdoor.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot extra smeuïg te maken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in 4 kommen, verbrokkel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip
Nog meer genieten wordt het met een wit wijntje erbij: Sauvignon Blanc van Que Mas of Jean Sabienay.

Bron: Spar

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug