Pompoenstamp

Pompoenstamp

  • 1 rookworst, magere à 250 g
  • 1 citroen
  • 750 g pompoen
  • ¼ krop ijsbergsla, of 100 g
  • 125 g rijst, meergranen
  • 12½ cl melk
  • 3 eetl. bieslook, vers, fijngehakt
  • 2 eetl. kruidenboter
  • snufje zout
  • snufje peper ,versgemalen

Was de citroen en rasp de schil fijn.
Snijd de pompoen in plakken en verwijder de schil en pitten.
Snijd de pompoen in blokjes.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
Kook de rijst in een pan met ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de pompoen met de rookworst erop in een andere pan met een bodem water ± 15 minuten tot de pompoen gaar is.
Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan.
Verwarm de melk met citroenrasp.
Giet de pompoen af en neem de rookworst uit de pan.
Stamp de pompoen met zoveel warme melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
Schep de rijst en de bieslook door de pompoenpuree.
Snijd 50 gram rookworst in kleine stukjes en de overige rookworst in plakken.
Schep voor het babyhapje 2 scheppen pompoenstamppot en 50 gram stukjes rookworst in een bordje door elkaar.
Breng voor de ouders de overige pompoenstamppot op smaak met de kruidenboter, zout en peper.
Schep de ijsbergsla door de stamppot en verdeel deze met de plakken rookworst over twee borden.

Tip
Vervang de bieslook door 2 in dunne ringen gesneden bosuitjes.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug