Pompoen-zuurkooltaart

Pompoen-zuurkooltaart

  • 160 g gebuild meel
  • 60 g roomboter
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ theel. zout
  • ½ dl koud water
    • voor de vulling
  • ½ pompoen
  • 200 g zuurkool
  • ½ theel. tijm
  • 2 theel. kerrie
  • 1 ei
  • 15 cl crème fraîche

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg.
Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast liggen.
Maak intussen de vulling.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd deze in stukken.
Kook de stukjes gaar in weinig water.
Pureer in een kom de zuurkool, kruiden, ei, crème fraîche en de stukjes zacht gekookte pompoen met een staafmixer.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en het deeg, prik met een vork gaten in het deeg.
Doe het pompoen-zuurkoolmengsel in de vorm en bak de taart in 40 - 50 minuten gaar.

Opmerking
Suggestie voor als je minder tijd hebt:
Maak alleen de vulling en maak een laagjestaart van wraps. Begin met een wrap en eindig met vulling.

Recept van de Groene Kookacademie
Gepubliceerd door: Odin

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug