Pompoenstamppot met gember

  • 1 teentje knoflook
  • 400 g oranje pompoen
  • 2 preien
  • 1,5 kg aardappelen
  • zout
  • 40 g boter
  • 75 g rozijnen
  • 1 (vlees)bouillontablet
 
  • 1 dl Griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 theel. ketoembar
  • 1/4 theel. kaneelpoeder
  • peper
  • 3 takjes korianderblad
  • 4 hamburgers

Pel en snipper de knoflook.
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Fruit de knoflook met de pompoen en de rozijnen 5 minuten in de hete boter.
Verkruimel het bouillontablet erboven, schenk de yoghurt erbij en breng aan de kook.
Kook de pompoen in ±15 minuten gaar.
Stamp de aardappelen met de pompoen en het stoofvocht, het gemberpoeder, de ketoembar en het kaneelpoeder door elkaar.
Schep de prei erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.
Garneer met wat korianderblad.
Serveer met de hamburgers.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug