Pittige zuurkoolstamppot
met gerookte kip, rode paprika en gember

pittige_zuurkool (2K)
voor 2 personen
  • 300 g zuurkool
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 stukje (ca. 3 cm) verse gember
 
  • wokolie
  • 500 g aardappelpuree
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 - 2 theel. sambal oelek

Spoel de zuurkool af en maak los met een vork.
Snijd de kipfilet in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
Schil en rasp de gember fijn.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de zuurkool, de paprikablokjes en de gember 3 minuten.
Schep de plakjes kip en de puree er goed door en wok 3 minuten.
Breng de stamppot op smaak met de gembersiroop en sambal en wok 2 minuten.
Schep de zuurkoolstamppot in 2 diepe borden of kommen.
Lekker met ketjap manis, om zelf aan tafel toe te voegen.

Variatie
Voeg met de plakjes kip 75 g uitgelekte ananasstukjes uit blik toe.

“Bak verse gember en gemberpoeder altijd even mee; dan komen de smaak en het aroma los.”

Bron: Conimex

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug