Peruviaanse lamsstoofschotel

  • 6 schoongemaakte teentjes knoflook
  • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode peper
  • 2 eetl. grofgehakte peterselie
  • 4 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 750 g in niet al te grote blokken gesneden lamslappen
  • zout
  • peper
  • 1 dl sinaasappelsap
  • ± 1½ dl water
  • 500 g geschilde en in plakjes gesneden aardappelen
  • 250 g gare doperwtjes (uit blik)

Pureer de teentjes knoflook met de stukken rode peper en de fijngehakte peterselie in een foodprocessor of andere keukenmachine.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
Voeg de knoflookpuree toe en fruit deze 2 minuten mee.
Voeg de blokken lamsvlees toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten.
Voeg wat zout en peper, het sinaasappelsap en zoveel water toe dat alles net onder staat.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag en laat de blokken vlees 1 uur zachtjes sudderen.
Voeg de plakken aardappel toe en stoof deze ± 30 minuten mee tot alles gaar is.
Voeg de doperwtjes toe en laat deze 5 minuten meeverwarmen.
Serveer de stoofschotel in een schaal.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug